dimecres, 13 d’agost del 2014

TOTS ELS AVANTATGES DEL MÓN PARCS, PONIS, PORTS I ART


Salisbury - New Forest - Chichester - Arundel - Petworth



Naturalment, podeu desviar-vos de la ruta suggerida. Per exemple, podríeu anar d'Stonehenge cap al sud i un cop a Salisbury admirar la catedral gòtica amb el campanar més alt d'Anglaterra de 123 metres d'alçada.
 
 
Més al sud de Salisbury, el bruguerar obert i bosses de bosc on cèrvols i ponis salvatges ronden lliurement us indicarà que esteu al New Forest. Aquest bosc va ser requisat per Guillem el Conqueridor el 1709 per emprar-lo com a terreny de caça. Tot i que inclou bedolls, grèvol teixos i pins escocesos, no és un bosc en el sentit estricte: té extensos embolcalls que están coberts d'arbustos de bruc i argelaga, per facilitar percebre els cérvols i els famosos ponis que pasturen a la vora de la carretera o fins i tot amblen ficant-se dins dels bonics pobles de Brockenhust i Beaulieu.
 
A la Casa-Palau i jardins de Beaulieu, de Lord Montagu, trobareu una casa i abadia magnifiques, a més del National Motor Museum amb una dcol.lecció de 250 vehicles històrics.
 
Si enfileu cap a l'est des del bosc, passat Southampton i Portsmouth cap a West Sussex, aviat arribareu a Chichester, una animada población amb mercat que va ser colònia romana. El disseny romà dels carrers que envolten Market Cross i la rotonda octogonal construida el 1501 segueixen intactes. La vila és plena d'història, pero l'atracció estrella és el seu port, un dels paisatges naturals més bells del sud d'Anglaterra.
 
 
Seguiu cap a l'est i arribareu a l'Arundel Castle que domina la vall del riu Arun. La vila medieval intacta d'Arundel us transportarà a l'època de quan els cavallers del regne cavalcaven pels seus carrers. Podeu acabar el viatge amb una excursió a Petworth, on es trova la col.leció d'art del National Trust, amb obres de Turner, Blake, Ticià i Reynolds, a mès d'un parc de cèrvols.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada