dimecres, 3 d’octubre del 2012

Noticies d'Egipte




El Govern d'Egipte ha reobert al turisme la necròpoli subterrània on van ser enterrats momificats els braus que representaven a l'antic déu Apis que ha estat restaurada després de deu anys de treball, segons informa la premsa local.

El ministre d'Antiguitats egipci, Mohamed Ibrahim, va assenyalar que el monument, situat a uns 20 quilòmetres al sud del Caire, va ser reobert “per mostrar que Egipte és un país segur i espera a milions de visitants i amants de la seva herència i les seves antiguitats”.

El Serapèum de Saqqara, situat prop de l'antiga capital egípcia Memfis, són unes catacumbes excavades en les roques on es van enterrar,  els braus que representaven a l'antic déu egipci Apis.

Es creu que va ser creat pel faraó Amenofis III de la dinastia 18, al segle 14 abans de Crist.

Quan el complex va ser redescobert per l'egiptòleg francès Auguste Mariettte en 1851 contenia 24 sarcòfags de granit i basalt, d' entre 60 i 70 tones cadascun. Es va tancar temporalment el 2001 per moviment de terra i fugides d'aigua.

Els treballs de restauració que han durat deu anys han suposat un cost d'1,6 milions d'euros. En ells s'ha procedit a la consolidació de parets i sostres de les tombes que tenien el risc d'esfondrar-se.

A més els passadissos van ser coberts amb plaques de fusta que permeten avançar per les diferents sales preservant la seva planta original que es pot veure gràcies a unes petites finestres de vidre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada