dilluns, 25 de juliol del 2011

L'Alguer - llocs d'interès

L'Alguer és una bonica ciutat que treu el cap sobre una badia amb el promontori de Cap de Caça que domina el paisatge. El nucli antic està format per antigues construccions circumdades per una cinta de bastions, més enllà dels quals s'estenen barris moderns. La dominacio Catalana ha deixat una petjada molt evident a la ciutat, els estrets carrerons empedrats serpentejant al llarg de palaus, portals i places que revelan una clara influència Catalana, també en la toponímia bilingue.

A la ciutat interessant llocs per visitar són la Catedral que va ser edificada en diferents etapes, típica església d'estil gòtic català on hi ha una capella dedicada a la mare de Déu de Montserrat. Al carrer Carlo Alberto es troba l'església Sant Francesc del segle XIV, parcialment reconstruïda a final del segle XVI (particularment interessant el claustre). Des de la Plaça Sulies es pot passejar pels bastions amb belles vistes i desviar-se de tant en tant, en els carrerons del suggestiu cor antic de la ciutat.  Altres lloc d'interès són l'Església de la Misericòrdia, l'Església de Sant Miquel, Palau d'Albis, Palau Maquin, Torre del Portal Reial o dels Hebreus, Torre de l'Esperó Reial, Torre de Sant Jaume.

Situat a 24 km de la ciutat, el Cap de Caça és una extensa reserva natural, amb impressionants penya-segats davant dels quals es troben diverses illetes, com la Foradada i la Plana. A l'extrem del Cap s'hi pot arribar amb barca directament des de l'Alguer, o baixant el penya-segat per l 'escala del Cabirol, amb més de 600 graons tallats a la roca, hi ha les famoses Coves de Neptú. ës la més gran i la més famosa de una infinitat de grutes que se troben en el promontori.

La badia de Porto Comte està situada a 12 km de l'Alguer, de segur és el més grand port natural de la Mediterrània. Tancat com un llac, amb aigües gairebé sempre calmes, és el lloc idela per la pesca subaquàtica.



El Santuari de Vallverd contruït en el segle XVII. El santuari de la Mare de Déu de Vallverd patrona de l'Alguer, és a 7,5 km de la ciutat de l'Alguer. Es troba al vell mig d'una vall molt tranquil.la

L'Escala Picada. Si voleu tenir una vista excepcional de tot l'Alguer a 8 km seguint la carretera de Vilanova Montlleó, hi ha aquest mirador de 400 metres d'altitud.

El nurag de Palmavera es troba a uns 10 km des de l'Alguer a la carretera que va a Port Comte. Els nurags són monuments prehistòric, peculiars de l'illa de Sardenya (n'hi ha més de 7000). La torre principal del nurac és pot datar al 1100 a.C., de rellevant interès és la "Cabana de les Reunions", seu de debat polític i de culte màgic-religiós.

Necròpoli d'Anghelu Ruju. Una de les àrees arqueològiques més interessants de la Mediterrània occidental. El complex pot datar del 3000 a.C.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada